Thursday, December 22, 2011

Travelog... Destinasi : Ibukota... di iCity Shah Alam.

Dari Berjaya Times Square Theme Park, pada hari yang sama, kita ke iCity pulak. iCity nih terletak di Shah Alam, tak jauh dari UiTM.

Nak ke iCity, mestila time gelap2, atau waktu malam, sebab kat situ banyak lampu warna-warni. Pokok2 ada lampu. Binatang2 pun ada lampu. Lampu sana lampu sini. Ada putih, ada oren, ada merah, dan ada jugak pink. Dan macam2 warna lain...

Ok. Dari KL Sentral (tempat parking kreta), keluar ke Federal Highway menghala ke Klang. Keluar di persimpangan Kg Jawa. Kalau tak pasti, ikut jeh sign yang tulis iCity. Aku tau sangat jalan ikut Federal Highway nih, sebab dulu aku pernah kerja kat Alcom Bhd, Bukit Raja duduk di USJ12.

*****
Langkah Lima


kita ke iCity Shah Alam.


iCity, dari satu sudut...


di iCity nih, suasananya dimeriahkan dengan lampu warna-warni. Jadi, bila kat situ, jalan2 tengok2 jeh, tak perlu banyak cakap2 atau terang2kan itu ini...

ada pokok...

ada burung merak...

dan...


jugak...


boleh... jalan2...


di...


...SnowWalk. (kena beli tiket... dan rega tiket dah termasuk jaket...)...


.
Done...
*****
dalam perjalanan balik ke Prescint5, singgah kejap di Putrajaya... tengok2 masjid, jambatan dan bangunan2 pentabiran persekutuan...

.
salam.

*****
...bersambung di Langkah Enam...
*****

5 comments:

Aku said...

aku yang dekat sepelaung ni pun tak pernah masuk bilik beku tu...


nanti aku nak masuk gak la....

tasekM said...

aku icity pun tak sampai lagi.
apa kes?


.

sepa said...

Dino,
tak yah masuk. buang karan jeh. rasa dlm cold storage... dan aku terasakan, agak kurang oksigen... :p

Mem,
tengok pokok berlampu tuh meanarik gak. cuma, ko tak boleh petik n tanam balik... kahkahkah...

Kembara Insan... said...

Hasri,

Aku rasa Miri ada jgk ciri-2 icity nih malah lebih hebat.

Pokoknya banyak juga buah berwarna warni, macam kat depan imperial, tapi lagi dihebatkan oleh pub-2, kera ok, serta lain-2 perkhidmatan yg aku rasa kurang ada di Shah Alam (bandar tak de pub).

*ni nak cover aku pun tak pernah pegi sana + aku dok miri.

keh keh

sepa said...

zul,

skrg miri adalah kota DAP... dulu, zaman dak BN, rajin la diaorg buh lampu sana lampu sini...

mgkn dak DAP nak berjimat-hemat, kot.!

*dan...sampai skrg msh belum dapat rm100 tuk bebudak skolah... :p