Tuesday, July 10, 2012

Sebuah lagu dari yang dihibur, kepada penghibur... dan Berita Untuk Kawan.

7 Julai 2012... katanya.

Ella dan Azhar... ah.! aku tak mampu nak sambung.!

aku hanya layak untuk menghadiahkan sebuah lagu... dari aku yang dihibur, kepada mereka yang penghibur...

.


.
dan aku sampaikan berita ini kepada ko, Dino...!!! (walaupun ko dah tau, kerna ko duduk di kota besar, sedang aku duduk dalam hutan...!!!)... 
kepada ko Dino, supaya ko rasa terharu, aku tujukan sebuah lagu... lagu ini...

.


.

ko kena bayangkan, aku yang berbaju merah, dan mamat yang petik gitar itu adalah ko...!!!
dulu aku pernah mintak ko petik gitar, untuk aku nyanyikan lagu Keroncong Untuk Ana, ko akan petik sampai habis lagu, dan aku, akan menyanyi sampai habis jugak lagu... 
...dan biasanya, gemersik suara parau dalam b-flet aku habis jauh lebih awal dari petikan gitar ko... (ermmmm... lari tempo, sebab tone-deaf la tuh... hehehe...).


.



salam


.

8 comments:

Nizam.Ariff said...

aku masih memetik gitar.... tetapi hanya untuk diri sendiri, untuk halwa telinga sendiri...

ckLah @xiiinam said...

Errr...macam frust? Ke?


Hehe. Saya suka Ebiet G Adi tu.

SM said...

bernada kecewa. rilek bro, bunga bukan sekuntum. ada banyak lagi kuntuman mekar yang lain.

tasekM said...

err... ko ada nk cerita apa2 dgn aku..?





cepat.
aku tadah telinga.



.

sepa said...

ko tak nak join mat jon.?. dia masih lg dgn CyberJammers dia dlm Youtube... selalu gak dia send music kat aku...

:)

sepa said...

ckLah,

tak frust eh. teringat kisah dak Madonna ngan Guy. :)


.

sepa said...

SM,

hehehe...
ko tak dak menaruh harapan pd dia ar.?!

sepa said...

mem,

psst... ko nak dengar. nih nak bagitau. aku suka lagulagu dak Ella...


.

hehehe