Wednesday, July 18, 2012

do well, junior...!!!

.
.
.
masa tuh, aku di darjah2... setiap kali dapat kadlaporan penggal, aku bagi kat arwah pak tuk sain. dia ambil spek, belekbelek ke mukasurat yg sepatutnya, renung ke arah aku... aku perasan, dia ternampak markah bahasa Inggeris menurun dan kedudukan lam kelas jatuh dua anaktangga...
dan kata :

.

"do well, junior..." (dalam bahasa local la tapi... sajer jeh aku translate ke bahasa inggeris, bagi sedap bunyi...)...


.
itu aku dulu... yang comel-montel-kemas-skema, rambut sisir tepi...
aku sekarang... yang hensem-maco, rambut tak sisir (...sbb takder maknanya nak sisir yg dok ada segenggam dua jeh...)


.
*****
.
tahniah Husna...!!!

.

.



.
...errrr... cuma satu pak ko nak bagitau... biasanya, pak ko nih, ke function aper sekalipun, mata mudah nak berkatup...
...dalam function camnih sekalipun, asal ada peluang jeh, mesti bertemubersatu kelopak mata atas dan bawah... dan natijahnya, pak ko dah di-'bar' menghadiri mesyuarat PIBG... sebab masa mesyuarat tuh, bukan setakat bebola mata bersembunyi di dalam sarungnya, tapi dialun oleh irama dengkur yang bertingkahtingkah...!!!
...yang ko jemput pak ko ke function terima anugerah nih pada 16Julai2012 tuh naper...?! kan dapat foto yang cam neyh gaya...!!!
...hehehe...
.

.

.
eh.! masa grup foto, pak ko duduk sebelah GB... nanti ko mintak kat pengerusi majlis... pak nak tengok, mata tengah celik ka katup ka...?!

.

satu lagi pak nak bagitau...
dulu pak ada terima anugerah masa di sekolah rendah, PenilaianDarjah5... diaorg bagi masa sambutan MaulidurRasul di MasjidBesar Miri... itu jam tak bagi sijil Yayasan Sarawak, cek, dan cash reward... cuma sepasang pen parker - satu ballpen dan satu fountainpen di dalam kotak yang dibungkus, dan pak ko masa tuh berpakaian berbajumelayubersamping... sesuai dengan functionnya jugak ler...!!!



.
*****


.
ok...


'do well, junior...' jugak...


.



salam



.

8 comments:

Nizam.Ariff said...

sejak bila ko rajin tidur nih?

bukankah ko dulu salah seekor Mambang Malam?

kalau malam lagikan jadi jin, siang yang terang lagi ko jadi jin jadi-jadian ...

aku masih mambang... kenapa ko berubah, sepa? Kenapaaaaaaa??!!!

tasekM said...

ko tu siang manjang nk terlelap sbb belah mlm tidur tak cukup kan...?
aku tau...

:D




.

gadisBunga™ said...

mata Husna bulat. mata pak dia apasal gen lain?

sepa said...

Dino,

kawal perasaan anda...!!! tak berubah, eh... hehehe
untuk pengetahuan... aku, mambang malam pun iyer mambang siang pun iyer... cuma sekarang aku suka katupkatup mata, kecuali masa driving...

:p


*eh, sejak bila ko tukar term jadi mambang... bukan ke dulu kita guna term keluang...?!!!

sepa said...

mem,

dalam kalendar, 16julai2012 bukan hari jumaat ar... harap maklum.

:D

sepa said...

gB,

:)

eh, iyer ke...?! jap, nak tengok depan ceremin. hehehe

Kembara Insan... said...

tahniah Senior!

SM said...

senior borek, junior rintik... ambil itu atas! (keep it up!)

lain kali kasi adjust itu silencer, baru tak kantoi masa mesyuarat pibg atau ajk surau. hehee...