Sunday, June 17, 2012

The Metallurgist... Season Finale.


*****

kisah sebelumnya di sini.

*****
The Metallurgist nih ialah sebuah dining set yang terdiri daripada :

  1. Sebuah meja,
  2. Empat buah kerusi dan,
  3. Sebuah two-seater bench.

Ini gambarnya, kawan.!
.
work-in-progress...













.
front view 1 










.
front view 2 













.

Kepada kengkawan yang membaca, terbaca dan terpaksabaca, silalah jangan mengadangada nak buat tempahan… aku buat hanya dan sematamata untuk kegunaan sendiri… 

kerana :

  1. Dari segi design, aku ceduk ideaidea kontemporari dari internet…
  2. Tidak ada ketepatan yang jitu pada dimensi…
  3. Ergonomiknya hanya di-tailor-made untuk disesuaikan dengan aku…
  4. Material selection tidak merujuk kepada carta… dari segi material, strength, toughness dan environmental sustainability : hanyalah berdasarkan pertimbangan rule-of-thumb…
  5. Dan… yang paling penting… tidak diuji di makmal SIRIM.

Oya...
Kepada dak interior designer, dak draftman, dak carpenter dan painter… no hard feeling ar...!

Sekian. Harap maklum.


*****

Projek aku seterusnya ialah :
Sebuah Bunk-Bed Double-Deck untuk bebudak jantan, yang dua orang, yang robust, dan suka panjatpanjat-lompatlompat, yang lower-deck bukan hanya untuk tidur, malah akan disesuaikan agar menyediakan ruang santai yang luas, manakala upper-deck hanya didedikasikan untuk tidur sahaja.





.


salam

.

8 comments:

tasekM said...

2 seater bench tu sgt praktikal n stylo la sepa.
aku suka.





.

sepa said...

Mem,

Ko suka bench tuh ar...

tengkiu tengkiu. :)


.

Nizam.Ariff said...

aku tak kira...


aku nak tempah satu set..

kalau tak, ko kasi aku pinjam alat-alat pertukangan ko tu...






dan poskan sekali kayunya ... juga tukang yang buatnya

keh keh keh

gadisBunga said...

IKEA kene bukak mata luas luas. good furniture designer bukan datang dari sweden sahaja.

2 thumbs up!

sepa said...

Dino...


ahhh... ko nih.!

oya, nantikan kemunculan The LightCatcher.

(*The LightCatcher adalah tajuk projek terbaru aku yg dah dalam pembikinan dan akan siap hujung minggu nih.!
kenapa hujung minggu nih.?
sebab, hujung minggu adalah off-day... )


:)

sepa said...

gB,

Sweden ar... ingatkan Italy.!

thanx eh.

:)

gadisBunga said...

kalau nak banding dgn brg ikea, mmg sweden la. kalau ko buat rupa cam perabot itali, aku bandingkan dgn barang itali pulak. hewhewhew

sepa said...

gB,

IKEA dari Sweden ar... sini tak dak IKEA, tu yg tak tau. :)