Monday, April 16, 2012

is this a gas line to Kimanis.?!... yes, sir.

.
Kenapa.?!

Jalan tutup. Kita tengah potong jalan.!
.


Bukak.! Aku nak tengok.
.




.
Grant me access, mr. I need to pass through, urgent.
.





.




Well, just the width of a car, yet excavated. I'll ask them to give way for you.












.
Is this...

.
is this a gas line to Kimanis.?!...
.
yes, sir.


.

.

baca jugak...
di sini... dan jugak,
di sini.


4 comments:

Aku said...

cetek je dia tanam paip gas tu eh...

aku ingatkan 20 kaki ke bawah.

sepa said...

ha ah. memang cetek pun. mgkn dlm 6kaki jeh.

*lagi satu. aku dengar ada dak tokeh (yg bukan tokeh aku) kata,
laluan gas nih nanti, akan dijadikan satu lagi federal road
yg parallel ngan existing road -
Pan Borneo Highway, yang akan di direct access ke Sabah, tanpa
perlu lalu ikut Brunei (sekarang Pan Borneo Highway merentas Brunei
di dua bahagian, crossing border di empat checkpoint). itu rationalnya.
jadi tak perlu nak acquire land dua kali...

*dan kalau ko tengok, berbukit-bukau, kan. macam roller-coaster ride.
ko banyangkan, kita bawak kreta naik ke puncak yg paling tinggi,
matikan engin, dan... nah kreter meluncur jeh... mgkn boleh jimat
petrol RON95 yang bersubsidi.

:p


.

Kembara Insan... said...

dia lah lepasi Loagan Bunut sejak 2 tahun dulu lagi.

aku masih ingat satu ayat kontraktor dari negara India tu cakap kat AM Estate,

"we come here to develop your conutry"

itu ayat utk menghalalkan dia merosakkan jalan estet. Ikut suka hati dia jer nak buat apa yang dia suka tak mau ikut peraturan company.

Kalau ko nak komplen, ko komplen ngam Petronas, jgn buang masa ngam mereka tu.

sepa said...

zul,

itu jam. aku jumpa sorang yang bertopikeselamatan kaler putih,
aku paksa diaorg kambus balik,
agar kreta aku boleh lalu. *sedapsedap jeh
diaorg potong jalan tak bagitau.
pastu dia tanya. tak dak jalan lain ka.?!
nak naik hangin aku jawab. : nih dalam utan,
nih la satusatunya jalan yang ada.
pastu aku cakap lagi : aku bagi dua jam.
dua jam kena siap. dia hangguk. dan aku
beredar. entah dapat ke idak dia siapkan dalam dua jam. hehehe...

*