Thursday, June 2, 2011

Profile Pict...

salam kepada tuan penyedia Blogspot.com,


untuk makluman, saya baru jeh tukar profile pict. sebab saya baru terima komen nih daripada orang yang saya kenal ;


Busy juak, sampei gambar profile pun berhelmet!


saya pun terangkan kat dia ;


ya lah... masa ya tgh commission turbine... one man show kinek tok...


betul gak kata-nya... sibuk sekali-pun, ber-kreatif le bergambo tuh...




jadi, saya pun buh la gambo nih...





biar si jengkaut nih pulak nampak sibuk...

salam...



5 comments:

Aku said...

..ko drebar jengkaut tu pulak ke?

wuishh... sibuk giler ko..




(jangan tukar profile sebab kenyataan nih)

Kembara Insan... said...

Jawabnya penyelia Blogspot ;

Kamu ni jadi Blogger, dah terang lagi bersuluh letak tag name
"ini blog yang aku tulis sesuka-hati-aku dan suka-hati-aku nak tulis hapa-aku-suka..."

tapi yang berlaku sebaliknya.

Sensitif rupanya kamu.

(he he ..jgn mara)

Kamu sebagai penulis blog mesti jelas, terang, serta lurus apa yg kamu mahu capai.

Bukan seperti lalang di dalam estet. Sekejap kena racun dgn pekerja ladang.

Jgn pula jadi seperti VOP (volunteer oil palm), yg sepatutnya menjadi duit, tapi tak diangkat dan mejadi semak di tepi pokok sawit.

apa aku ckp ni.. aku pun tak faham.

...

Hasri bin Hasfa said...

dino,
ada ke patut drebar... yang bawa jenkaut nih, kat tempat aku ada istilah tuk diaorg > operator. drebar tuh ; adalah orang yang pandu-bawa-kreta bently tuan C eM, sedang tuan C eM duduk di seat belakang bersama2 dgn mem-nya. nanti kalau aku ada gambo yg lebih praktikal, aku tuko la lagi... dlm dunia maya - yg benar pun nampak palsu, yang palsu lagilah mengarut2... he3...

zul,
bukan penyelia, tapi penyedia...
dan bukan juga tulis, tapi dengar... i.e. aku tulis sesuka hati tp dengar tak sesuka hati... dan aku rasa pelik la jugak profile pict pakai helmet > seolah nak tutup licin kepala... jengkaut nampak brutal tak... he3...

Kembara Insan... said...

memang brutal.

Ada satu kisah pelajar & gurunya pasal jengkaut.

bila ditanya, apa cita-2, jawabnya student, mau jadi operator jengkaut. Satu jam paling kurang RM50/jam. Kalau assistant manager.

Guru tu termenung sendiri..betul jgk ckp budak ni. Apesal gaji aku tak besar itu macam. Bagus jadi operator excavator atau backhoe.

Gaji mahal + brutal. Boleh jengkaut apa saja, tanah, gunung, balak, serta rumah C eM.

Hasri bin Hasfa said...

zul,
aku nak jengkaut-kaut-kaut batuan2 dan arang2 batu, jual kat kompeni buat jalan dan kompeni jana letrik. tuan C eM, boleh bagi premium tak...?