Tuesday, November 20, 2012

Poslaju yang tak laju... dan "A Hero For WondLa"

.
Azlan tertinggal henpon di rumah... dia pergi ke tempat kerjanya yang jauh di pedalaman tanpa membawa henpon Samsung-Y itu. Nasib baikla dak kompeni ada menyediakan sebuah henpon untuk Azlan - yang dia sentiasa bawa bersama, masih dia bisa berkomunikasi untuk tempoh seminggu sebelum dia pulang di hujung minggu, pulang ke rumahnya di SummerVille... 
.
ini SummerVille, kawan.!
.
Welcome to SummerVille...

.
Petang itu Azlan, menelefon ke rumah, di penerima, Alyah mengangkat panggilan. Kata Alyah, "pagi tadi ada panggilan masuk, dari dak Poslaju.! tentang buku "A Hero For WondLa" yang dipesan dari MPH minggu lepas.!" 
"Dak Poslaju tak jumpa carik rumah. Mereka kata, nombor rumah besar sangat, cecah ribu-ribu...!." sambung Alyah di hujung talian penerima...
Bukanke SummerVille di Miri ada dua tiga baris rumah jeh...! sahut Azlan dalam kehairanan dan penuh hampa.!
Ha ah, benar, tapi mereka mencari nombor rumah itu di Bintulu...!!! balas Alyah.!
Eh.! Di Bintulu, ada SummerVille jugak yer.! tanya Azlan.
Ada, kot.!
.
.
.
aaaahhh....! Poslaju yang tak laju... getus Azlan di hati...!!!
.


oya, kepada Lady Windsor :

Saya sudah ketemu, itu novel oleh Allahyarham Azizi Haji Abdullah... judulnya Badai Cinta, di Popular. Kebetulan ada satu jeh yang tinggal... dan ada diskaun pula - 10percent. (sebenarnya semua benda yg dibeli di Popular hari tuh ada diskaun 10percent...)...

ini...
.
...susah betul eh nak carik novel berbahasa Melayu di Miri...!!!




.


salam

8 comments:

smbotak said...

terlebih laju kot, tu yang meraban sampai bintulu.

sepa said...

smbotak,

yer yer... tapi Miri dengan Bintulu, tak ke jauh bunyinyer. hehehe

Nizam.Ariff said...

ker.... ko ada 'rumah' lain kat bintulu?

jeng -jeng -jeng...

smbotak said...

Jeng jeng jeng... (jugak)

tasekM said...

jeng jeng jeng... (nak jugak)


.

Bidadari Syurga said...

ni cerita benar ke? bentuk cerita dah mcm cerpenpun ada gak ni... summerville yeak.... hai lah pos malaysia...

sepa said...

Dino,

Adoi.! kena sebijik...


.
smbotak,

Adoi.! kena sebijik lagi...


.
mem,

Adoi.! kena sebijik jugak lagi...

sepa said...

Bidadari Syurga,

cerita itu adalah cerita benar.
cuma bila tengah tak puas hati ke, tengah tak setuju ke, tengah protes ke... maka aku akan masuk karektor... Azlan itulah karektornya...!

:)