Sunday, January 20, 2013

Long Moh itu jauh di pedalaman Sarawak, dan dekat dengan border Indonesia... dan kaitannya dengan tempat persaraan...!!!

.
Dino kata : (di dalam blog-nya, di sini...)
 
tempat persaraan, dalam ranking dunia, No. 3 - MALAYSIA....!!!
 
.
aku pulak kata camnih kat dak Dino...!!!
.

.
...disebabkan Dino taktau kat mana Long Moh...!!! aku stori sket la yer :
Long Moh nih ialah satu penempatan yang terletak jauh di pedalaman Sarawak, di bahagian Miri... bulih dikira bersempadan dengan negara Indonesia...!!!
.
maka itu, Long Moh nih secara spesifiknya di Malaysia...!!!
.
...dari peta : inilah tempatnya.
.

.
Dino,
...di Long Moh ada jeti-gantung...!!!
.




.




salam.


.

15 comments:

amn said...

aku dulu bintulu
tg kidurung
...

Wak Gelas™ said...

leh balik kampung sebulan sekali naek helikopter je bang.., ehHHee

Ellie Mariana Abdullah said...

Nanti akak pindah sana..lepas pencen ha ha.

Err..hospital dekat ke jauh..
(org sakit bab2 ni kena tanya hehehe..)

Nizam.Ariff said...

Huiyooo... ada jambatan berbuai-buai la...

Aku tengok sungai tu, mesti ikan banyak dan besar2 untuk dipancing...

sepa said...

amn,

tanjung kidurong cost of living tinggi...!!! :)

sepa said...

wak Gelas,

itu bukan kampong aku... hanya suggestion untuk dak Dino. :)

sepa said...

Kak Lily,

cuma ada 'flying doc'... tak silap, sebulan sekali. hospital depa kena ke Miri.

:)

tasekM said...

apa best lagi kat sana bro...?

sepa said...

Dino,

kan aku dah kata...!!! sangat sesuai tuk jadik tempat persaraan...
tak da hospital, tak da balai polis jugak balai bomba... paling penting, tak perlu berbelanja sebab takda shopping complex dan Cineplex...

:)

sepa said...

Mem,

Tak tau la pulak.! Yang aku tau, kalau tengok papan tanda jalan, Long Moh la yg paling hujung.

Aku agak, yg bestnya irama dari muzik alam... Dan berselimut kabus, sbb di tanah tinggi... Ada air terjun kat situ... Dulu, Malaysian Nature Society pernah mintak kawasan tuh jd National Park. Dengar criter tahun 2005 depa buat logging jugak. Sekarang mgkn dah nak gondol, kot!!!

:)

gadisBunga™ said...

banyak rupanya tempat kat malaysia ni yang saya tak tau!!

sepa said...

gB,

sayapun...
cuma yg nih saya selalu tengok namanya di signboard di simpang tak jauh dari tempat berkerja...
:)

Lady Windsor said...

aku rasa kan, malaysia memamng bagus untuk pesara tapi sangat tak bagus dah untuk kanak-kanak sebab banyak sangat kes membabitkan depa ni..sedih aku bila ingat kes william zhen tu..walopon dia anak cina, tapi dia manusia kan...sob!

blacklilies eve said...

Long Moh ni kampung saya. Tq for supporting my village wlpun nmpk mcm jauh tersorok. Yang tersorok itulah yg mempunyai byk keindahan.

blacklilies eve said...

Long Moh ni kampung saya. Tq for supporting my village wlpun nmpk mcm jauh tersorok. Yang tersorok itulah yg mempunyai byk keindahan.