Saturday, January 28, 2012

Ombak Rindu... dan kaitannya dengan Kecubung...!!!

Oprah pernah berkata :

Sekiranya anda menonton muvi untuk kali yang :

Pertama - Anda ingin tahu jalan cerita.
Kedua - Anda ingin mengisi dialog atau scene yang terlepas.
Ketiga - Anda cuba memahami cerita.

dan... aku pulak kata : 

Sekiranya anda menonton muvi untuk kali yang lebih dari ketiga... anda sebenarnya telah sasau...!!!


***********

Kecubung adalah sebuah satira, hasil karya seorang blogger bernama pena Aku, yang aku panggil dengan nama Dino.

***********

Ombak Rindu pula adalah muvi yang ada Aaron Aziz...
.
Sebelum itu, kita mukaddimah sikit. Dalam muvi ini ada diselitkan beberapa pepatah atau peribahasa yang menjentik hati penulis... (menyebabkan penulis terpaksa mengisi masuk dalam sinopsis ini... walaupun sepatutnya tidaklah perlu...!!!)

yang berikut :

1. Enggang lalu ranting patah...!


2. Bagai mengejar Murano yang pergi...!


3. Kelapa nan sebatang...!



***********
.
OK...

.
Apa kaitannya satira karya Aku dengan muvi lakonan Aaron Aziz...?!

yang pertama :

si penulis itu sendiri... cool...!!! seperti jugak Aaron Aziz...

gambar ini... satu aspek cool yang ditunjukkan...

si penulis jugak adalah sorang yang manja... dan suka diurut kakinya...!!!



yang kedua :

hero, Hasri, dalam Kecubung (atau anti-hero, kata penulisnya...)... mirip dengan karektor Mail...

yang...

1. Hensem-maco... dan...


2. ...Romantik... juga...



3. ...Pemalu...



yang ketiga :

watak perempuan, Tasz dan Tij, dalam Kecubung... mungkin begini... kot!!!




.

salam...

.



7 comments:

tasekM said...

manja ke mengada..?

keh keh.

:p



.

Aku said...

Persoalannya sekarang, siapakah watak 'Pakcik Tua' dalam kecubung???

hahaha....

masih misteri...

kucingorengemok said...

salam... chup! nak tumpang ketawa, keh keh...

Aku said...

aku rasa macam nak apply jadi model iklansabun mandi la...

ko rasa boleh tak?

sepa said...

mem,

ko cakap cam tuh. kang merajuk pulak dia, siapa nak pujuk.?!

ko nak jd Izah...?!

dino,

pak tua dlm criter kecubung sggh eksklusif... tak dak tara dlm Ombak Rindu.
yg makcik, mgkn ada.!

:)

Kog,

:)


dino lagi...

bulih, brader. sesuai sgt.

*iklan Ferrari merah, aku dah book. :p

Water Lily said...

Belum baca lagi. Nak kena baca malam ni jugak. ha ha..

sepa said...

kak WL,

baca kak. dan cubalah untuk meminati watak Hasri. :)