Tuesday, January 17, 2012

kerana Kecubung, aku mintak kebenaran untuk...

ini kisah projek aku yang tak sudah2... maksud aku, tak jumpa jalan siap...!

ok. aku stori balik...

kisah projek "the Coffee Table... the Predator."

*****
memula frame. ini dia... (dah tunjuk aritu...)...




.
.
pas tuh...



.
bagi xtra support tuk frame... ini dia... (jugak dah tunjuk aritu...)...


.
pas tuh...




.
buat support untuk lantainya... 


.
dan buat jugak frame untuk chest / drawer... ini dia...


.
tapi...




.
ah.! tapi...




.
Kecubung dah sampai...


.
dan...


.
aku perlukan sedikit frame masa untuk habis-baca Kecubung...!!!


.
maka...


.
maka aku...


.
mintak kebenaran untuk tangguhkan dulu menyiapkan chest / drawer pada "the Coffee Table... the Predator"...


.
supaya boleh disiapkan dulu seadanya.
sebelum tahun baru cina...!!!


.
walaupun aku bukanlah merayakannya...


.
dan aku akan pasang kemudian...


.
dan semalam... ini la rupanya...


.
dan... esok2...
aku akan cat, agar boleh-guna sebelum tahun baru cina (walaupun aku bukanlah merayakannya...)...


.






.
salam...

3 comments:

tasekM said...

gigih betul ko ni sepa...
kagum.
agak2 kalau aku mintak sebijik meja miniature pos kat aku ko layan tak...?















aku tau ko tak layan.
hehe.


.

Aku said...

Tools semua tu ko beli ke?

kalau aku ada rumah bertanah nanti, aku rasa pun nak buat bende2 macam tu juga la...

boleh kita share.. pos kat kawan2 sebagai hadiah.. betul tak?

sepa said...

mem,
menarik gak buat miniature, kan.!

buh dak action-figure spt dak superman, batman, spiderman n popeye-the-sailorman duduk... hehehe...

.
dino,
power tools memang nak kena beli, brader. kalau guna hand-tools, macam industrial training 1 dulu jenuh nak siap. kita disuruh buat penahan buku, kan.! yg kemudiannya, disuruh donate ke masjid. :)

cuma, tang pos kat kengkawan tuh.! aku musykil. miniature (bak kata tm), mgkn ok. :)