Saturday, October 19, 2013

Aku bergambar bersama seekor rusa... rusa itu menjadi saksi sebuah kejadian, dan rusa itu...

.
... sebenarnya sedang ingin membisikkan kisah laranya, yang bertarung nyawa. Rusa itu yang berada di tengah-tengah api-kemarahan, selamat ia.!. Api kemarahan yang meluap-luap, yang akhirnya benar-benar api yang menyala lalu marak lalu menjilat setiap inci dinding lalu menjulang dan melambai-lambai meliuk-liuk dibuai angin petang....

Rusa itula yang menjadi saksinya, kawan...!.

.



.
...aku pula berposing bersama rusa itu (oya, kawan, di sini rusa diberi gelar payau...). aku gosok-gosok kepalanya, aku tepuk-tepuk pangkal kakinya... dan aku ada sebuah senyuman..!

.

.



.

salam.

.

18 comments:

Nizam.Ariff said...

Kau la adiwira belantara...

Lady Windsor said...

Ko nak cakap apa ni sebenarnya...aku kah yang tidak memahami bahasa ko neh...o ya rusa tu comel!

paridah said...

assalam...bertemankan alam sunyi n rusa jinak yer

smbotak said...

hari raya baru berlalu. sekali lagi si payau ini terselamat!

sepa said...

Dino,

...wa posing jer bro.

.

LW,

...saya nak khabarkan bahawa rusa itu selamat dr kebakaran, kak.


.
paridah,

...jinak kerana kesedihan, dan meratapi masa depan. :)


.
smbotak,

payau ini masa depa dapat, kecik lagi bro.! la ni dah besaq, bulih dah nak dipanggang. hehehe

t.a.t.a said...

tunggu raya tahun depan, lagi banyak isinya. baru puas makan.

sepa said...

tata,

...tuanpunya payau dah lari. hehehe


.

t.a.t.a said...

kiranya sekarang ni ia tidak bertuan la kan?

haa lagi senang nak toreh leher nya.

sepa said...

tata,

bukanker bila tak bertuan lagi susah eh. sbb ramai nak mengaku tuan.

t.a.t.a said...

cop cop nya. siapa dapat dia punya.

sepa said...

tata,

latest update, security cip dah kidnap...

t.a.t.a said...

chet. tu nak makan sorang la tu.

sepa said...

tata,

belum lagi bro! dia masih tambat! dia kata, kena bela bg besaq dulu, baru sembelih... tp, aku rasa macam dah bulih nak sembelih, kan.! pastu panggang.

t.a.t.a said...

kau cakap kat dia, baik² jaga rusa tu. karang tetiba aje dah tinggal rangka.

sepa said...

tata,
maner ada yang berani tegur sekuriti cip bro.! hahaha

t.a.t.a said...

kalau macam tu tak yah tegur², panggang aje terus.

sepa said...

tata,

ni yang tengah plan buat mission impossible nih. tp, intel dia sharp la bro, tau jeh plan kitaorng. hahaha

t.a.t.a said...

kau kena cari group macam drama Leverage yang boleh distract dan yakinkan dia yang rusa tu ada, tapi pada masa yang sama rusa tu sebenarnya dah jadi korban.