Saturday, April 23, 2011

kepada Tuan Pengerusi BN : tentang Terima Kasih semalam

tuan pengerusi BN,


alasan saya semalam : "...  sebenarnya itu hari wa tak sempat nak mengundi... sebab wa kerja jauh di tgh belantara sarawak... bila wa sampai kat miri, dah nak senja... apa2 hal, terima kasih atas SMS tuh..."


tuan pengerusi perasan tak alasan tuh sikit pun tak masuk akal. Sebenarnya, saya memang tak nak mengundi hari tuh. bukan saya sorang jeh yg tak nak, tapi ramai jugak. 


Sebabnya :


1. ''... kita rasa tertolak (repulsive) untuk mengundi BN - ditambah dengan cerita2 sensasi tuan CM kita : kisah dia membolot reta rakyat, kisah dia godam belantara dan ambik hasil dari kayu balak, kisah dia buat syarikat suku-sakat dan buat projek gomen yg dia-sendiri luluskan,... dan paling memilukan kisah dia tetiba jeh kahwin (nih sesetengah org tak kisah pun)...


2. "... kita juga rasa tidak-sanggup untuk mengundi bukan-BN - sebabnya, kita tak yakin dgn keupayaan mentadbir dan mengurus mereka... kita juga risau akan terwujud berbagai bentuk polarisasi... (polarisasi yang ketara di sarawak nih hanyalah pemilikan rumah i.e. setinggan, rumah kos rendah, rumah kos sederhana, rumah sedang-nak-mewah, rumah mewah, rumah super-mewah dan segala-macam mewah)...


... jadi kitaorang pasrah jeh (orang2 yang macam saya la tuh)...


salam

4 comments:

Aku said...

Hidup SEPA..!!!!!!

Hahaha... ko memang geng aku.

Aku sampai sekarang tak nak mengundi.

Musabab aku hampir sama dengan ko cuma aku tak ada masalah dengan KM ko...


Aku tak nampak sesiapa pun yg layak menjadi wakil rakyat setakat ni...

Motivasi mereka hanya kuasa dan wang... walau apa pun alasan mereka nak jadi wakil rakyat, tetap tak percaya lagi...

buat apa aku nak tolong kayakan dia..?

Hasri bin Hasfa said...

dino,

sekarang nih, yang aku nampak-dan-dengar dan aku rasa ada-betul-nya. "ko mengundi, ko boleh pilih sapa ko suka. kalau ko tak undi, dak BN & dak SPR boleh jadikannya undi pos untuk dak BN."

kalau tak cam-mana diaorang boleh hantar mesej-terima kasih, sedangkan aku terang2 tak mengundi... ada la mamat kat mana2 yang godam maklumat dari SPR, dan nama aku terpilih untuk pangkah dak BN nih...

lagi satu : aku tak pernah daftarpun mana2 parti politik....!

tak pa!!! nanti aku tanya ngan dak Tuan Pengerusi BN... melalui blog nih jugak...

p/s : aku rasa lah kan, dak SPR nih pun korupsi-kolusi la...

Sang Kelembai said...

Sepa,
dia orang dapat database tu dari service provider: maxis, digi...

Dia org guna sistem 'SMS Blast', yg biasanya org guna untuk CRM (customer relationship management).

Dia main hentam blast off je tu...


Kecuali kalau mereka ada filter, dia org sms je kat org BN. Now, soalannya, camner dia pasti ko orang BN?

Eh, Ko orang BN ke? HAHHAHAHHAHAHAA

Hasri bin Hasfa said...

SK, kira aku bernasib baik!!!... patut la ada gak aku terima SMS menang RM17,000 - tp yg hantar SMS, no indon... muah hah ha... oh BN... mgkn diaorg nak aku join dak BN kot...